Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Propolis

3 februari 2019 , 10:30 - 13:00

 

Zondag 3 februari komt Henk Mezger een workshop propolis geven. Hij begint met een presentatie over hoe propolis te winnen en te bewaren en een introductie over hoe tinctuur te maken. Dat laatste gaan we in de workshop niet doen, omdat dat in het tijdsbestek van een paar uur niet mogelijk is. Maar na de workshop kan iedereen die dat wil thuis met voldoende kennis aan de slag. Wat gaan we wel doen? We gaan deze ochtend na de presentatie samen propoliszalf maken.

Henk heeft al meer dan 40 jaar ervaring met bijen. Bij het eerste contact over deze soosochtend, was hij in Afrika, waar hij beginnende imkers helpt. Ook in zijn woonplaats Gorinchem is hij actief in de vereniging en de groep Zuid-Holland.
Enkele jaren geleden heeft hij samen met anderen een workshop over propolis samengesteld die al op vele plekken is gegeven. Op 3 februari dus bij ons op het Nieuwe Bijenpark.
Wilt u alles weten over propolis en aan de slag met de verwerking ervan in een aantal producten, meldt u dan aan voor deze ochtend. Voor leden is de workshop gratis. Niet-leden vragen wij om een materiaalbijdrage van 5 euro.

Aanmelden kan tot 15 januari. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers, maar in verband met de hoeveelheid benodigde materialen, willen we graag weten hoeveel deelnemers er zullen zijn.
En als u komt: trek niet uw allerbeste kleding aan. Een spetje propolis op je kleding gaat er moeilijk uit.

Graag aanmelden i.ruijter@versatel.nl of mvdveldt@hotmail.com.

Marja van der Veldt en Ina Ruijter

Gegevens

Datum:
3 februari 2019
Tijd:
10:30 - 13:00

Organisator

Marja van der Veldt en Ina Ruijter

Locatie

Het museum in het Nieuwe Bijenpark
Baron Schimmelpennick van der Oyeweg 4
amsterdam, Noord Holland 1067 HV Nederland
+ Google Maps

Twee tuinparken & Amsterdamse bijenvereniging AVBB