Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voedselconcurrentie tussen honingbijen en andere bloembezoekers door Anneke Teepe

3 november 2019 , 10:30 - 13:00

Op onze soos van zondag 3 november gaat Anneke Teepe, lid van onze afdeling en coauteur van o.a. de rapporten “Wilde bijen in het Amsterdamse Bos in relatie tot de honingbij” en  “Wilde bijen in de Tuinen van West”, in op de aspecten van voedselconcurrentie tussen honingbijen en andere bloembezoekers. Een onderwerp dat steeds meer door imkers wordt bediscussieerd en waarover regelmatig de meningen verdeeld zijn. Anneke bespreekt  op deze imkersoos de wetenschappelijke onderbouwing en publicaties die er over dit onderwerp zijn geschreven en gaat in op de vragen die imkers op dit moment bezighouden. 

Is er inderdaad voedselconcurrentie tussen honingbijen en wilde bijen?  Zijn er minder wilde bijen in de directe omgeving van ons bijenpark of andere plaatsen waar veel honingbijen gehouden worden? Passen wilde bijen zich aan en gaan zij over op andere nectarbronnen? En klopt het dat imkers niet meer welkom zijn op de heide en andere natuurgebieden?

(foto’s Anneke Teepe)

Na de pauze verzorgt Ko Veltman een korte presentatie over de laatste ontwikkelingen rondom het project Bijenberaad Groot Amsterdam. Een samenwerking tussen de Amsterdamse imkers met als doel de voedselconcurrentie in kaart te brengen en bespreekbaar te maken.

 

Gegevens

Datum:
3 november 2019
Tijd:
10:30 - 13:00

Organisator

AVBB

Locatie

Het museum in het Nieuwe Bijenpark
Baron Schimmelpennick van der Oyeweg 4
amsterdam, Noord Holland 1067 HV Nederland
+ Google Maps

Twee tuinparken & Amsterdamse bijenvereniging AVBB