Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Imkerijdag en open dag Bijenpark

10 juli , 10:00 - 17:00

Gratis

De corona maatregelen zijn zodanig versoepeld, dat de gezamenlijke tuin- en imkerdag definitief doorgang kan vinden en wel op zaterdag, 10 juli van 10 – 17 uur.

Het park is open voor publiek en men krijgt de gelegenheid om de diverse tuinen te bewonderen. Het liefst zien we zo veel mogelijk tuiniers die hun tuin gastvrij openstellen voor bezoekers. Mocht u bezwaar hebben tegen bezoek, dan kunt u een kruiwagen voor de ingang van uw tuin zetten.

De AVBB geeft bezoekers inzicht in het het leven van de bijen en in de imkerij. Men krijgt informatie over de imkercursus en er zijn verschillende andere activiteiten zoals kaarsen maken van bijenwas en het bekijken van de demonstratiekast.

Het museum is geopend en op het terras kunt u genieten van een kopje koffie of thee.

Wist u dat zich dichtbij het Bijenpark een biologische kwekerij bevindt? Kweker Wiering (Nico Broekhuysenweg 22) komt die dag met planten naar het Bijenpark.

Uiteraard is er weer de stekjesbeurs. Lege potjes vind u bij het museum.

Natuurlijk moeten de corona-regels in acht worden genomen. Dus de anderhalve meter afstand bewaren en de hygiënische voorschriften hanteren!

Als er mensen zijn die die dag een handje willen helpen, dan horen we dat graag.

Wat fijn om na zo’n lange tijd bezoekers te ontvangen om hen kennis te laten maken met het wel en wee van bijen. En om aan de gasten ons prachtige park te laten zien!

Met vriendelijke groet,

Commissie Open Dag

Gegevens

Datum:
10 juli
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

AVBB

Locatie

Het Nieuwe Bijenpark

Twee tuinparken & Amsterdamse bijenvereniging AVBB