Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nachtvlinderavond voor leden van de AVBB

24 augustus 2018 , 20:00 - 22:00

Op ons bijenpark groeit en bloeit heel veel dat aantrekkelijk is voor vlinders. Overdag zie je de mooiste vlinders voorbij komen. Maar verreweg de meeste vlinders zijn in de schemer actief. Veelal zijn dat vlinders die overdag goed gecamoufleerd verscholen zitten en pas in de schemer wakker worden. In soortenaantal zijn dat er veel meer dan de bekende dagvlinders. Er zitten ook prachtige soorten bij.

Op vrijdagavond 24 augustus kunt u daar meer over ontdekken. Ko Veltman verzorgt dan om 20.00 uur in het museum een korte presentatie over de nachtvlinders in ons park. Daarna wordt buiten een wit laken gespannen met daarboven een speciale lamp waarmee de nachtvlinders worden aangetrokken. Ook wordt er een mengsel van stroop en bier op de boomstammen rond het museum gesmeerd. Nachtvlinders kunnen goed ruiken en komen daar op af. Onder het genot van een glaasje kunt u zo kennismaken met de wat minder bekende parkbewoners.

Dit alles gaat alleen lukken als het weer ook meewerkt. Bij koud, nat of winderig weer blijven de nachtvlinders liever verscholen tussen de bladeren zitten. In dat geval zal alleen de presentatie over nachtvlinders getoond worden, aangevuld met een wat langere presentatie “maak van jouw tuin een dierentuin”, over het diervriendelijk maken van uw tuin.

Gegevens

Datum:
24 augustus 2018
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisatoren

AVBB
SBA

Locatie

Het museum in het Nieuwe Bijenpark
Baron Schimmelpennick van der Oyeweg 4
amsterdam, Noord Holland 1067 HV Nederland
+ Google Maps

Twee tuinparken & Amsterdamse bijenvereniging AVBB