Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bollen planten op het Nieuwe Bijenpark

27 oktober 2018 , 14:00 - 16:00

Bollen planten op het Nieuwe Bijenpark

Doet u mee?

Toen wij afgelopen voorjaar een donatie ontvingen voor onze bijen, leek het ons een goed plan om met een deel van het geld een activiteit voor bijen te organiseren waar tegelijk tuiniers en imkers elkaar kunnen ontmoeten. We zijn niet voor niets een Bijenpark.

Zo kwamen we op het idee om bollen te kopen en die dan gezamenlijk te planten met een aangeklede thee in het museum na. Al snel steunde de SBA dit plan en besloot om eenzelfde bedrag te doneren. We kozen voor stinzenplanten (winterakoniet, narcissen, anemonen, krokusjes e.a.) Die bloeien al vanaf februari en zijn samen met de wilg goed voor het voor de bijen broodnodige eerste stuifmeel na de winter waarmee het verzwakte volk weer op krachten kan komen. Dus wat betreft de bijen hoe meer bollen hoe liever. Bovendien zijn ze in de tuin een lust voor het oog.

Zaterdag 27 oktober

We nodigen alle imkers en tuiniers van harte uit om deze bollen te komen planten op zaterdag 27 oktober in het Nieuwe Bijenpark .

Om 14 uur verzamelen we in het museum, vervolgens planten we de bollen op de daarvoor aangewezen plekken en daarna komen we weer bij elkaar voor de thee/koffie. Want we moeten het natuurlijk wel gezamenlijk afsluiten. Bij eventueel slecht weer passen we de volgorde van de activiteiten aan.

Het is prettig als we van te voren weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen en wie wat wil doen: bollen planten, voor wat lekkers zorgen (zelf bakken) het museum in orde brengen, helpen met de presentatie van de drankjes en de hapjes, foto’s maken.

Wilt u daarom aanmelden of u komt en welke bijdrage u wilt leveren? Alleen thee drinken mag ook.

U kunt zich opgeven bij ons secretariaat, bijenvereniging@bijenpark.nl, of via de lijst in het informatiekastje op het park.

We kijken uit naar uw komst.

Ko Veltman

Bestuur AVBB

Gegevens

Datum:
27 oktober 2018
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Nieuwe Bijenpark
Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4
Amsterdam, 1067 HV Nederland
Site:
www.bijenpark.nl

Organisatoren

AVBB
SBA

Twee tuinparken & Amsterdamse bijenvereniging AVBB