Word ook bijenfan! – imkersoos 3 juni

De bij is misschien (nog) niet zo populair als een held op voetbalschoenen of een zangeres met een gouden stem. Maar als je haar beter leert kennen, ontdek je dat de bij een absolute kampioen is. Belangrijker dan welk menselijk idool ook. Niets of niemand brengt zo veel leven, kleur en smaak in de wereld als deze kleine krachtpatser.

En dan hebben we het echt niet alleen over die pot met heerlijke honing. Door haar bijzondere samenwerking met de bloemen vormt de bij een onmisbare schakel in al wat leeft. Gerard Sonnemans schreef er het jeugdboek ‘Handboek voor bijenfans’ over. Het neemt je mee in de fascinerende wereld van de bij.

Op zondag 3 juni komt Gerard naar het museum op ons Bijenpark om kinderen en hun ouders te vertellen over de wilde bijen en de honing, en natuurlijk ook over zijn boek.

Gerard Sonnemans schreef in twintig jaar tijd een schat aan verhalen en informatieve boeken voor de jeugd. Ze gaan over kinderen uit verre landen of uit het grijze verleden, maar even vaak blijven de onderwerpen heel dicht bij huis. Zoals in dit boek, dat een lofzang is op de bijen in zijn tuin.

Het museum op Nieuwe Bijenpark
Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4
1067 HV Amsterdam

Zondag 3 juni, van 10.30 – 12.30 uur

www.gerardsonnemans.nl

www.bijenfans.nl

Geef een reactie