Wij doen mee!

Op 9 en 10 september openen het Nieuwe en het Oude Bijenpark hun deuren voor de Open Monumentendagen 2017.

Het thema van de 31ste editie  is Boeren, Burgers, Buitenlui.  Er is door alle eeuwen heen een trek zichtbaar van de stad naar de ommelanden en van de ommelanden naar de stad. Ook heeft Amsterdam zich in de loop der tijd steeds verder uitgebreid, waardoor ommelanden ineens binnen de stadsgrenzen kwamen te liggen.

In deze editie wordt ook aandacht besteed aan volkstuinen. Wat de buitenplaatsen waren voor de rijke Amsterdammers, waren de volkstuinen voor de wat minder welgestelde stedelingen. Daarnaast zijn ze een mooie link tussen stad en platteland.

In beide parken zijn de prachtige privétuinen te bezichtigen. Het Nieuwe Bijenpark stelt daarnaast het imkerijmuseum open waar oude imkermaterialen tentoongesteld staan en een video over de geschiedenis van de Vereniging ter Bevordering van de Bijenteelt gedraaid wordt. Deze vereniging stond aan de basis van beide tuinparken en is nog steeds actief op de parken. U kunt hier ook neerstrijken voor een kopje koffie of thee om nog even wat langer van dit mooie park te genieten.

Openingstijden:
Nieuwe en Oude Bijenpark:
9 en 10 september van 10.00 uur tot 17.00 uur
Imkerijmuseum:
9 september    van 14.00 – 17.00 uur
10 september van 10.00 – 17.00 uur

Het Nieuwe Bijenpark
Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4
1067 HV Amsterdam

Het Oude Bijenpark
t.h.v. Sloterweg 787
1066 CA Amsterdam

Het hele programma van Open Monumentendag Amsterdam vindt u hier.

 

Geef een reactie